Smid parmesanosten i fryseren – og undgå madspild

Smid parmesanosten i fryseren – og undgå madspild
Hold parmesanosten frisk
Hold parmesanosten frisk

Er du lidt af et madøre og elsker oste – og retter tilsat parmesan- og pecorino-ost, hvadenten det er til gratinering, bechamelsauce, eller friskrevent ovenpå carpaccio eller pastaretter?

Ærgrer du dig lidt over at smide resten af den førhen lækre tørre oste væk, da de desværre når at blive for gamle?!

Både parmesanost og pecorinoost er velegnede til at smide i dybfryseren. Bare sørg for at putte dem i en dybfrostpose og luk posen godt til. Osten mister lidt af sin konsistens efter en tur i fryseren, men smagen er stadigvæk fin – og du slipper for at købe en ny pakke ost, hver gang du laver spaghetti bolognese.

Engang syntes jeg det færdigrevede parmesan-ost var noget mærkeligt pulver med en ditto mærkelig smag. I dag kan man blandt andet købe en, der hedder Grana Padano af Formaggi Zanetti. Den er i en lysbeskyttende grøn pose – og ærligt, så smager det som friskrevet parmesanost. Jeg har også forsøgt at fryse resterne fra en åbnet pose af denne ned. Det gik ganske fint.

Du kan også læse om at spare penge på madbudgettet når det gælder gorgonzola-ost her.

 
51