Tips til at spare penge på høfeber-tabletter

Lider du af allergi og høfeber? – så læs endelig med her. Jeg deler her et par tips til at spare penge og gøre livet med allergi lettere.

Den ene omhandler at der er mange penge at spare på anti-histamin piller.
Allergi
De mest almindelige virkemidler er:

Acrivastin (8 mg) – Virkning indenfor ½ – 1 time. Varighed: 8-12 timer. (ifølge pakning). Anbefalet dosis: 1 kapsel efter behov. Højest 3 gange i døgnet.
Forhandles blandt andet som Benadryl i supermarkeder.

Loratadin (10 mg) –  Virkning indenfor ½ – 1 time. Varighed:  ca. 24 timer (ifølge pakning). Anbefalet dosis: 1 tablet i døgnet.

Cetirizin (10 mg) –  Begyndende virkning indenfor 2 timer. Varighed:  mindst 24 timer. (ifølge pakning). Anbefalet dosis: 1 tablet i døgnet.

Når det drejer sig om håndkøbsmedicin og lægemidler kan vi godt have tiltro til de angivne tider som pegefingerregler. Der kan dog være forskelle på de individuelle virkninger. Det kan eksempelvis være at du er allergisk overfor et af de stoffer, der er i en af tabletterne og der kan også være forskel på om du bliver døsig af de forskellige pillerne. Så er du allergiker, så prøv dig gerne frem – og konsultér også en apoteker og læge.

Et testresultat jeg fandt om acrivastin vs loratadin vs cetirizin viser dog hvad der er bedst indenfor forskellige tidsintervaller:
Acrivastin er den bedste af de 3 indenfor 30 minutter.
Ceterizin er den bedste efter 4 timer, 6 timer og 24 timer. (Kilde: US National Library of Medicine National Institutes of Health)

Der kan være gode grunde til at vælge efter hvor længe du har brug for virkning. Skal det gå hurtigt og vil du helst være fri for virkning hurtigst muligt efter, så er acrivatstin den bedste løsning. Priserne på disse er dog også til typiske højest, hvis du har brug for virkning 24 timer i døgnet i flere dage. Acrivastin er desuden en 2. generations antihistamin, der typisk udmærker sig ved ikke at være sløvende. Desuden heller ikke belastende for leveren. (Kilde: United States National Library of Medicine)

Der er enorme forskelle i hvad prisen på en tablet. De laveste priser per tablet jeg har fundet er her:

Cetirizin, 100 stk: Pris: 57,80 kr.(Fri forsendelse til GLS pakkeshop ved gratis medlemskab af shop).

Loratadin, 100 stk: Pris: 87,30 kr. (Fri forsendelse til GLS pakkeshop ved gratis medlemskab af shop).

Acrivastin kan pt kun købes under mærket Benadryl.