Smid parmesanosten i fryseren – og undgå madspild

Hold parmesanosten frisk

Er du lidt af et madøre og elsker oste – og retter tilsat parmesan- og pecorino-ost, hvadenten det er til gratinering, bechamelsauce, eller friskrevent ovenpå carpaccio eller pastaretter?

Ærgrer du dig lidt over at smide resten af den førhen lækre tørre oste væk, da de desværre når at blive for gamle?!

Både parmesanost og pecorinoost er velegnede til at smide i dybfryseren. Bare sørg for at putte dem i en dybfrostpose og luk posen godt til. Osten mister lidt af sin konsistens efter en tur i fryseren, men smagen er stadigvæk fin – og du slipper for at købe en ny pakke ost, hver gang du laver spaghetti bolognese.

Engang syntes jeg det færdigrevede parmesan-ost var noget mærkeligt pulver med en ditto mærkelig smag. I dag kan man blandt andet købe en, der hedder Grana Padano af Formaggi Zanetti. Den er i en lysbeskyttende grøn pose – og ærligt, så smager det som friskrevet parmesanost. Jeg har også forsøgt at fryse resterne fra en åbnet pose af denne ned. Det gik ganske fint.

Du kan også læse om at spare penge på madbudgettet når det gælder gorgonzola-ost her.

2 meninger om “Smid parmesanosten i fryseren – og undgå madspild”

  1. Elsker at spare penge. Det er da nemmere end at skulle ud at tjene dem igen. Især sådan sådan noget som at spise rester. Kan man spise det samme 2 dage i træk, så sparer man faktisk rigtigt meget tid ved at lave dobbelt op. Dvs. hver 2. dag kan vi bare hygge igenem, istedet for at rode i gryder. Vi sparer altså både tid og penge og rester smager ofte meget bedre. OG rigtig fin ide, med osten i fryseren…

    1. Supergodt tip. Ja, det med at lave mad til 2 dage i træk praktiserer jeg også tit. Nogle retter bliver rigtigtnok bedre dagen efter. Måske også fordi jeg så ikke har stået i mados eller dampe af madtilberedning først. Engang imellem tager jeg mig sammen til at lave noget til endnu flere dage og fryser det ned i portioner. Det fungerer fint når det er frikadeller og gryderetter. Samme med når jeg koger vildris, bønner og kikærter. De skal koge lovligt længe men er velegnede så velegnede til at fryse ned i passende portioner.

Lukket for kommentarer.