Køb lækkert lammekød billigt

Lammekølle med hvidløg

Uanset om du serverer masser af påskelam til familie og venner i påsken, eller du bare gerne vil nyde lidt lammekød jævnligt i løbet af foråret og sommeren, så har jeg fundet ud af hvordan man kan spare penge ved lammekød. Lammekød er også suverænt til de kommende grillaftener med lækre grillretter.

Hos din lokale Brugsen  kan du være heldig at de har en god slagterafdeling med en slagtermester, der ved din henvendelse gerne bestiller et helt frossent lam hjem til dig. Du kan dog ikke vide på forhånd om du får eksempelvis chilensk eller new zealandsk lam. En anden forudsætning er at du accepterer ikke at vide på forhånd, hvor stor lammet er. Vægten kan, så vidt jeg husker, variere fra et sted mellem 8-18 kg.  Prisen stiger desværre rimeligt meget løbende, for det er ikke længe siden jeg betalte 50,- per kilo, men her i marts kostede det 80,- kiloet.

Ulempen er at du selv skal partere lammet med sav mens den er dybfrossen, og skynde dig at lægge kødet i dybfryseren i enkeltvise dybfrostposer. Jeg kan kun anbefale at være to til tre om at hjælpe hinanden med projektet, da der helst skal være nogen til at holde lammet mens en anden saver det ud.

Fordelen udover at du sparer er at kødet simpelthen langt smager bedre end de optøede færdigudskårne (og optøede) stykker, som de eksempelvis sælger i Føtex. Hvis du som mig elsker skindet, fedt og brusk, så får du også nogle meget lækrere stykker kød end de desværre oftest meget kedelige optøede lammeculotter de sælger i Føtex. Eksempelvis kan du stå med lækre spareribs af lam og smagfulde kødstykker med ben som er særdeles velegnede til eksempelvis irsk stuvning.

Bon appetit.

3 meninger om “Køb lækkert lammekød billigt”

    1. Tak, jeg kan nu godt bruge en kødsav, gigantisk spækbræt, professionelle kokkeknive samt en slagter og kok – eller i hvert fald bare en, der er supergod til at lave gode udskæringer af kød 😉

  1. Det der med udskæring af kød skal du nok ikke sætte sådan en pescotar som mig til. Skulle jeg en dag overgive mig til kød fra de firbenede, er lam dog noget af det eneste jeg kunne forestille mig! Men laks og den slags fisk til hjemmelavet sushi, det kan jeg godt klare;)

Lukket for kommentarer.