Fiskeolie til gode priser

Indtagelse af Omega 3 fiskeolie hjælper rygestop

En ny undersøgelse har vist at indtagelse af 5 kapsler med fiskeolie dagligt kan hjælpe med rygestop. Det er nemlig sådan at rygere med deres nikotinindtag kommer i underskud af forskellige vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Idet rygere er i mangel af omega 3, får de færre kræfter til deres rygestop.

Kæmpe udvalg af omega 3 fiskeolier

Det er skadeligt for din cellestruktur nerveceller og det afbryder neurotransmitterne i nogle af de områder af hjernen, der har styrer følelser som nydelse og glæde. Da følelser som smerte og ubehag, og i modsatte ende nydelse styrer en stor del af vores beslutninger om hvordan vi handler, er det derfor med til at styrke os i at have styrken til at gennemføre et rygestop.

Fordærvet fiskeolie kan være skadeligt for helbreddet

Selvom fiskeolie  i sig selv er gavnligt for det generelle helbred, så har fordærvet fiskeolie modsat effekt. Egentligt logisk nok. Sund mad er også …sund. Men hvis det er fordærvet er det decideret skadeligt. Der har været afsløringer i medierne, hvor fisk brugt til produktion af fiskeolier i eksempelvis Peru, har fået lov til at ligge 1 28 graders varme i 36 timer før de overhovedet gik i gang med produktionen. Dette er stærkt kritisk, og fisk er særligt letfordærveligt. I følge dansk lov må frisk fisk ikke opbevares i over 5 graders varme igennem hele salgsprocessen.

I afsløringer i TV udsendelsen Kontant viste de en smags- og lugttest af de 12 nyindkøbte Omega3-kapsler, hvor der entydigt blev fremvist at de var harske eller decideret fordærvede. I kølvandet af dette, har flere læger dog udtalt at udsendelsen var misvisende og der har da også været fremvist et fraklip, som indikerer dette. En af lægerne følte sig vist at hendes udtalelse blev misvisende fremvist, idet hun havde udtalt at fiskeolier altid var harske til en hvis grad. Det uddybede hun med at fiskeolier i kapsel per definition er harsk – modsat fiskeolier der findes i helt frisk fisk.

Du kan altid teste din fiskeolie

Du kan også sagtens selv skære en af dine kapsler op og lugte om den lugter harsk eller af fiskeaffald. Du kan evt smage på det og afgøre om det smager harsk eller råddent. I så fald skal de smides ud eller returneres.

Frisk fisk er bedre end fiskeolie

Hjerteforeningen har udtalt at frisk fisk er bedre end fiskeolier på kapsel. Så sørg for at få spist frisk fisk regelmæssigt. Det er bare ikke altid det lige er realistisk, og det kan da også variere hvornår det er til at få fat i frisk fisk til rimelige penge. Du kan også købe frossen fisk, men det er sjældent lige så godt som den friske. Måske er du heller ikke den, der er så vild med fisk at du sørger for at spise fisk et par gange om ugen, og måske ved du bare at det ikke lige er det du får spist i en travl dagligdag.