Erfaringer med perikon-kapsler

Jeg har i en periode haft rigtigt meget gavn af at tage perikon-kapsler.

p>Forsøget startede fordi jeg havde læst om andres gode erfaringer med perikon-kapslerne. Jeg læste også om at starte med en lav dosis og gradvist øge indtagelsen. Jeg husker ikke i hvor mange måneder jeg blev ved med at spise perikon-piller. På et tidspunkt besluttede jeg mig at reducere indtagelsen gradvist og se om jeg så stadigvæk ville have det lige så godt uden at blive for træt som før. Det kunne jeg. Jeg har dog startet med at tage dem igen i perioder, hvor jeg følte de kunne gavne igen.Jeg har læst, at det er forskelligt om det har effekt og det kan svare sig at forsøge sig med at indtage perikon-kapslerne i 1 måneds tid. Hvis det ingen effekt har efter højest 6 uger bør du stoppe med at spise dem.

Prissammenligning af perikon kapsler

 MærkeAktivt indhold per kapselAntal kapsler
1Velzina Hypericum231-333 mg30Køb her
2Velzina Hypericum231-333 mg90Køb her
3Solaray Perikon325mg100Køb her
4Natur Drogeriets Phyto Perikon300mg90Køb her

For at give lidt kærlighed til din og min pengepung, har jeg lavet prissammenligninger af perikon-tabletter.  Der findes forskellige mærker såsom Velzina, Solaray Natur Drogeriet, Calmigen, Modigen, og St. Johns Wort. Når du køber dem på nettet er de generelt billigere end når du køber dem i butikker. Det på trods af at der nogengange kommer fragtomkostninger oveni. Langt de fleste webshops leverer dog fragtfrit hvis du køber for et bestemt minimumsbeløb, så der er tit ekstra at spare ved at købe en større mængde ad gangen. Du kan da også sørge for at købe andre varer du alligevel skal bruge samtidigt med at du køber perikon-piller.

Prissammenligningerne viser også den samlede pris inklusiv fragt hvis du kun køber den 1 pakke og ikke køber mængder nok til at få fragtfri forsendelse.

Det der varierer ved de forskellige mærker af perikon er mængden af det perikon – og endnu mere vigtigt det aktive stof hypericin per kapsel. I nogle tilfælde varierer det per kapsel og nogle producenter angiver ikke mængden af hypericin. Derfor har jeg valgt at lave prissammenligninger opdelt efter dit foretrukne mærke, så du blot kan finde den billigste webshop.

Indtagelse af perikon og rosenrod samtidigt… Jeg er ikke fortaler for kritikløst at spise piller, men jeg har i en periode valgt at tage begge dele på en gang. Det vil sige at jeg læste mig frem til på nettet, at du så skal tage rosenrod-tabletter om morgenen og perikon-piller om aftenen inden sengetid. Rosenrod-tabletterne skal desuden tages tidligt på dagen uanset, da det ligesom med kaffe om aftenen kan være svært at falde i søvn med koffein i kroppen.Jeg har i hvert fald brugt at spise begge dele i en begrænset periode indtil jeg kom ind i en bedre vane med at spise og leve sundere.

Rosenrod er jeg især forsigtig med at tage, da den virker mere direkte med at sætte gang i pulsen næsten som at have drukket lovligt meget kaffe – så det er absolut kun noget jeg bruger i en kortvarig periode.

Perikon er naturlægemiddel fra perikum-planten. Denne har flere navne, herunder: prikbladet perikum, hyperikum perforatum og johannesurt. Det er blomsterdelen, der benyttes både som ekstrakt til tabletter, men også til perikon te. Du kan være heldig at finde perikum-blomster i den danske natur, men for ikke-botanikere, findes der blomster, der ligner den. Du kan dog let afgøre om det virkeligt er en perikum-blomst. Du gnider bare på et af de gule blomsterblade og saften ændrer farve til rød. Perikum blomster bruges også som smagsgiver til perikon kryddersnaps, hvor farven også vil ændre sig fra gul til rød i løbet af første døgns tid.

Mulige bivirkninger ved perikon

Perikon – eller rettere det aktive stof hypericin, skulle gøre en mere lysfølsom hvis du har en lys hudtype, men det gælder også ens syn, så det er nok ikke lige noget jeg ville starte på samtidigt med en sommerferie rejse sydpå – eller på en skiferie hvor sollys og sne giver dig masser af sollys i øjnene.

Hvis du er en kvinde i den fødedygtige alder, vil apotekeren ofte spørge dig om du tager P-piller når du køber perikon-piller. Der skulle nemlig være en mistanke om risiko for at effekten af P-pillerne har nedsat effekt ved indtagelse af perikon samtidigt. Dog skulle det ikke være bevist, men det er de færreste, der bruger prævention for sjovs skyld.

Jeg har læst at du bør undgå at spise grapefrugt mens du tager perikon-tabletter.

Årsager til at du føler dig udkørt
Det kan starte med at du føler dig drænet og kørt over af en damptromle allerede fra du vågner om morgenen. Det er et klart tegn på at din krops naturlige produktion af stoffet serotonin er blevet lavt. Det kan have forskellige årsager, men forsøg så vidt muligt at få ryddet ud i årsagerne.

 

  • Når livet virker til at servere lidt for hårde byrder i for lang tid
  • Hvordan tingene bliver tacklet i “øverste etage” (stress)
  • For lidt sollys, sund kost og motion

Selvom der er blevet forår, så kan det godt være du har brug for et boost af energi og humør. Solen har jo ikke haft tid til at give dig så meget af den efter efteråret og vinterens mørke tid. Det kan gå udover humøret og give nedtrykthed, modløshed og tristhed hos nogen.

Læs også om lysterapi med kunstigt sollys.

Perikon-kapsler fra Modigen

Modigen taget midlertidigt af markedet

Modigen perikon-kapsler, som blandt andet kunne købes på apoteket er desværre midlertidigt taget af markedet, men skal efter sigende komme tilbage igen i 2015 – og det er jo snart. Det skulle skyldes, at Sundhedsstyrelsen har fået nye krav til deklaration af naturlægemidlers aktive indholdsstoffer.

Grunden til at jeg har et billede af Modigen-kapsler, er at det var det mærke jeg tilfældigvis valgte at købe først. Først på apoteket hvor de forhandlede Modigen, og senere på nettet hvor jeg fandt den billigere.

Der er dog heldigvis andre mærker, der sælger prikbladet perikon og at indholdet blot skal være nogenlunde konsekvent, ligesom at du selv får mest ud af det ved at indtage dem så regelmæssigt som muligt.