Udsæt tilbagebetaling af studielån

Der kan være perioder i dit liv, hvor der er mindre luft i økonomien end ellers – og så kan tilbagebetaling af studielån være hård.

Du kan i mange tilfælde få mere luft i økonomien igen, ved at få udsat tilbagebetaling af studielån – eller gjort afbetalingerne mindre i en periode.

Det gør du ved at logge ind på Borger.dks selvbetjening og udsætte lånene i op til 1,5 år. Der er også muligheder for at betale mindre eller få lavet andre justeringer, såsom ændring fra tilbagebetaling hver 2. måned til hver måned. Hvis muligheden ikke findes for dig i kontrolpanelet, er der mulighed for at kontakte “Statens Administration” via Borger.dks digitale post eller ringe til dem.

Statens Administration har desuden lavet en videoguide til at bruge udsætte dine betalinger, som du kan se lige her:.

Vupti , nu kan du ånde lettet op med større økonomisk råderum indtil økonomien forhåbentligt er bedre.

På sigt, slipper du selvfølgelig ikke for at betale, men med midlertidigt mere luft i økonomien, kan du oparbejde dig en buffer. Det er dyrt at være fattig, fordi du da risikerer ikke at kunne betale dine regninger til tiden – og dermed får rykkergebyrer og evt bekymringer og mavesår. Med et økonomisk råderum, har du også råd til at slå til og handle stort ind når visse varer er på tilbud.