Reparation og rens af tagrender – sådan slipper du billigt

Bor du i ejerbolig, er det selvsagt dig selv, der skal afholde de løbende udgifter til vedligeholdelse af boligen.

Har du besøgt et byggemarked, ved du også at det ikke altid er lige billigt. For slet ikke at tale om når du er nødt til at tilkalde hjælp fra en håndværker.

Priserne på en håndværker kan variere meget kraftigt. Jeg har flere gange set skrækhistorier om dette. Senest var en, der indhentede et tilbud på opsætning af nye tagrender. Kunden spurgte flere gange til prisen inden de tog imod tilbuddet, da de syntes det lød for billigt til at være sandt med kun 1000,-. Tagrende-montøren lød lige overbevisende og bekræftende hver gang. Da håndværkerne havde sat tagrenderne op og sendt regningen kom “kinderoverraskelsen”. Prisen kunden havde fået var per 2 meter udskiftet tagrende. Tak skæbne! Noget kunden slet ikke havde fået at vide.

Sådan noget skal man selvfølgelig ikke finde sig i. Det gjorde han heller ikke, men klagede over det. De endte med at blive enige om en pris for at han slap af med dem igen, men dog en del højere prisend han ellers troede var aftalen (500 Euro som i dag er cirka 3700 kr). Pågældende firma havde ikke adresse i Danmark.

Helt generelt, så pas altid på med priser der lyder helt usandsynligt lave. Herudover, er der også større sandsynlighed for tryghed hvis du handler med at håndværkerfirma med adresse i Danmark. De kan i det mindste ikke bare forsvinde så let hvis der viser sig at være byggesjusk, der senere skal rettes op på . I det her tilfælde, var han dog heldig, at arbejdet med var professionelt udført. Læs mere om historien på JV.dk.

Desværre er der ikke længere skattefradrag på montering af nye tagrender- medmindre der er tale om fredede bygninger.

Billig renovation af utætte tagrender

Når vi taler om billige løsninger på reparation af tagrender, skotrender, nedløbsrør og inddækninger, så faldt jeg over denne her løsning, hvis der er tale om at der er kommet et mindre hul:

Du kan bruge selvklæbende reparationsbånd i et byggemarked eller en trælæst online eller offline til. Først skal der dog renses ved og omkring hullet, hvor du skal bruge tapen. Ved ståltagrender skal du først bruge en stålbørste til at fjerne det værste snavs. Plasttagrender skal dog ikke have en tur med stålbørsten. Renden skal dernæst renses med en renseserviet eller blød klud med malerrens og efterfølgende rengjort med rent vandt.

Håndværkeren her viser hvordan du sætter reparationstapen på tagrenden. Hvis du er vant til at bruge stærkt selvklæbende tape, så giver metoden dog sig selv.

Indhent tilbud på nye tagrender

Hvis du vil, kan du selv udskifte nye tagrender og nedløbsrør. Du indkøber selv varerne og kan derefter roligt gå i gang med at læse guides til at gøre dette. Er din tid for kostbar til at sætte dig ind i hvad du skal købe og bruge, samt hvordan du sætter nye tagrender op – og endda gøre det?! Så indhent tilbud hos forskellige håndværkere. Udskiftning af tagrender foretages typisk af VVS-firmaer og blikkenslagere.

Indhent tilbud på nye tagrender: Sjaellands-Ejendomsservice.dk

Rensning af tagrender

Ligesom med renovation af tagrender, kan du også vælge imellem at gøre det selv eller hyre et firma til at gøre det. Det er ikke for alle, at gøre tagrender rent. Tagrenderne kan delvist være placeret så højt oppe, at det bliver anstrengende arbejde. Derudover kan det være svært at komme til uden de rette redskaber.

Er du indehaver af en støvsuger, der kan bruge vand, så kan du med fordel bruge denne. Vær dog opmærksom på at vand og strøm ikke følges godt ad med sikkerhed uden forholdsregler.

En rigtigt billig løsning på at rense tagrender, er at bruge en 1,5 liters sodavandsflaske. Gerne en solid type . Du skærer den op med en kniv, så den får form som en skovl. Og tadaaa, så har du en tagrende-skovl til en pris, der er lige til at overkomme.

Sparefeber.dk