Kalendergaveidéer til drenge og piger

I går kom snevejret og der er blevet rigtigt koldt. Måske har du det sådan lidt “allerede?”. For at det ikke skal være løgn, er det den 1. december i morgen. Er du en af de der overskudsforældre, der allerede har fået købt kalendergaver til 3 rollinger x 24 dage – og allerede sødt indpakket og klar til julestrømperne, så sparer du bedst på tiden ved lade være med at læse videre. Måske har I fået købt til børnenes første kalendergavedage. Og ærligt, det kan være svært at finde på så mange ting. Denne tid her er jo magisk for børnene, og jeg har besluttet at komme med mine idéer allerede nu, så du forhåbentlig kan spare tid og undgå stress. De fleste webshops kan sikkert nå at sende legetøj allerede på mandag den 3, men tjek det lige hos den enkelte webshop. Har de dem på lager og er de klar til at afsende pakkerne allerede på mandag er de jo allerede hos dig tirsdag den 4. eller onsdag den 5, hvis leverancen ellers når godt frem. Det plejer den jo som regel at gøre i Danmark,  og det er skønnest at undgå det meste af julestressen og køer i butikkerne mens vi står og venter på at ekspedienterne står og skal pakke gaver ind. Og nu vi er i gang kan julegaverne alligevel også overståes. Og er du en af dem, der også er på Sparefeber fordi måneden rækker længere end indholdet på bankkontoen, så er der også idéer til dig nu hvor det jo er allersidst på måneden og “pay day”.

Bløde pakker og nyttegaver til baby

De mindste er som regel de letteste at købe gaver til helt generelt. Det er dog nogengange tidligt de begynder at kunne se hvis ældre søskende har fået noget mere farverigt og spændende end de mange børns nogengange uønskede bløde pakker. Når de er helt små kan babyolie, bleer, babytøj og babysengetøj være en god idé. De vil sikkert glæde de fleste småbørnsforældre at der er er ting klar til når tiden flyver afsted og den nyfødte skal pludselig skal sidde og spise ved bordet, og have det første hårde legetøj. Jeg fandt noget rigtigt sødt børnebestik, børnetallerkner og andet børneservice. Skal de alligevel have legetøj, så er Brio en klassiker, der holder i mere end en forstand. Det er en svensk legetøjsproducent, som begyndte at lave trælegetøj i høj kvalitet længe før selv jeg blev født. Giver du trælegetøj fra Brio til de helt små, kan de have glæde af det længe fremover. Af de mere sjove og søde bløde pakker for børn,  er der også bamsen, som børn kan have glæde af længe. Der er noget tryghedsskabende ved bamser og de fungerer fint som legetøj også. En bamse er det kæledyr der også er nemmest at fodre og passe. Ikke koster noget i dyrlægeregninger, og så er de små af dem til at tage med på rejser og ferier. Står du og mangler en gaveidé til små børn er netop bamser også et hit selv hvis barnet allerede har en bunke af dem i forvejen.

Kalendergaver til de mindste børn

Jeg husker selv hvor sjovt det var at lege med Brio – især de klassiske togbaner med tog og anhænger. Det var også en børnefavorit vi havde i børnehaven, da det er i en gedigen kvalitet. At baner og tog kan sættes sammen på forskellige måder gør det til en sjov og aktiv leg. Og det at det er noget du kan udbygge på ligesom Lego, gør at de også er velegnede som kalendergaver, da de er sæt, der kan bygges videre på. Du kan se en liste over Brio-legetøj her.

Nyttegaver kan sagtens være spændende for børnene

Hvis ellers det er gjort lidt strategisk. Der er jo nærmest nogle spændende ting børnene “skal” have alligevel. Her tænker jeg på ting der holder børnene fysisk aktive og får opbygget deres motorik – udover at det er her der er mange timers gælde ved det. Her er børnecykler og løbehjul lige sagen. Og ja, det lyder jo lidt til at være i den dyre ende i forhold til kalendergaver, og det bliver også svært at få plads til de ting i julesokkerne. Og hvis din økonomi ikke er til kalendergaver i den størrelsesorden, kan det alligevel være et fedt sparetrick, da det alligevel var noget barnet skulle have. Ellers kan du vente med at give den store gave som toppen af kransekagen til juleaften. Julegaven, skal jo alligevel skal købes snart, så der kan spares tid og stress ved at slå to fluer med et smæk. Uanset om økonomien er til store gaver eller ej, så er det altid nærvær fra forældre og andre, der er den største gave et barn kan få.  I kan tage ud i naturen og den friske luft. Og jeg fandt et sted hvor du kan finde legepladser og gratis aktiviteter.

Inden vi når at se os om, er de små klar til at starte i skolen og så er en skoletaske, skriveredskaber og madkasser noget der altid kan bruges.

Spændende legetøj til piger

Dukker er et hit for pigerne og som en genial kalendergaveidé kunne det være at give en dukke en af dagene og de efterfølgende dage op til den 24. december klæde dukke på med tøj og sko – og ja udstyr til dukken er der såmænd også et næsten uendeligt antal muligheder med. Du finder en række dukker og dukketøj her.

Spændende legetøj til drenge

Drengene vil selvfølgelig gerne være seje og cool. Drenge leger også med dukker, men nogengange skal de så bare hedde noget andet, og have andre farver end pink. Jeg synes tit drenge er sværere at finde gaver til. I hvert fald når der er nået over alderen hvor de er interesserede i den slags biler de fleste af os har råd til – og som ikke inkluderer vægtafgift. Computerspil er sikkert et hit hos både drenge og piger – men ikke altid hos forældrene.

Gaver med ro og nærvær

Brætspil er et suverænt samlingspunkt for nærvær og kvalitetstid med børnene – uanset alder og køn. Og plejer I også at holde pakkespil juleaften er brætspil også et sjovt alternativ. Find brætspil her. Til fordybelse, koncentration og træning af motorik er puslespil en rigtigt god gaveidé også, og som ligesom med bamserne findes i et utal af varianter. Dem der først er blevet bidt af et puslespil kan altid bruge et nyt.

Sparefeber.dk