Meld dig ud af Folkekirken

Du er automatisk medlem af Folkekirken og har måske i mange år blot betalt til denne via Skat.dk.  Du mærker måske ikke engang til det fordi du er vant til at betale en bestemt procentsats af din indkomst til Skat. Men tænk over hvor mange penge der ryger til Kirkeskat hvert år – og hvor mange penge det kan blive til i løbet af flere år. For slet ikke at sige hele dit liv.

Vil du virkeligt donere de penge til Folkekirken, eller ønsker du dig eksempelvis mere luft i økonomien eller sågar en opsparing til næste store event, din drømmeferie eller bare gøre din alderdom lidt mere tryg og behagelig.

Jeg anbefaler klart at du melder dig ud af Folkekirken, da det er mange penge der ryger ud af din lomme og forringer din privatøkonomi – men det er selvfølgelig dit personlige valg.

Din årsopgørelse fra Skat viser hvor meget du har betalt i kirkeskat på bare et år.

Har du en typisk dansk personlig årlig indkomst på på 340.000 kr vil du med et gennemsnitlig levetid spare 160.000 kr. i løbet af dit liv, hvis du ellers får dig meldt ud af Folkekirken i tide.

Tænk på hvad disse penge kunne bruges til.

Vær opmærksom på at hvis du drømmer om et hvidt bryllup med kirkeklokker,  så kan du miste retten til denne når du er afmeldt at betale kirkeskat.

Det er gratis at melde dig ud af Folkekirken.

Du skal bruge to ting:
– En kopi af din dåbsattest.
– En udfyldt udmeldelsesblanket.

Disse skal så blot sendes til dit lokale kirkekontor.

Du kan også møde op personligt op på dit lokale kirkekontor med din dåbsattest – og ad denne vej blive udmeldt.

Når de modtager brevet, vil du blive udmeldt, og Folkeregisteret samt Skat får besked om din udmeldelse. Du vil derefter modtage en ny digital Forskudsopgørelse med et skattekort med lavere skatteprocent. Hvor meget skatteprocenten falder, afhænger af hvilken kommune du bor i.

Du kan slå op hvad du sparer årligt, hvis du kender din indkomst nu. Det gør du ved at indtaste by og månedlig indkomst her:
AfmeldKirkeskat.dk.

Du kan også bruge ovennævnte service – og mod et mindre gebyr få dem til at tage “besværet” med at få meldt dig ud.